Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almatorta rózsa

klasszikus francia almatorta

 

rozsa-t.jpg

Hozzávalók:

 

A tésztához:

  • 1 ¼ csésze liszt (150 g)
  • 1 evőkanál cukor (12 g),
  • ¼ teáskanál só (1,5 g)
  • 1 hideg sótlan vaj,
  • kockára vágott (120 g)
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál jeges vizet (30 ml)

 

A befőtt:

 

  • 3 gála alma, meghámozva, kimagozva és darabokra vágva
  • 2 evőkanál cukor (25 g)
  • ¼ csésze almalé (60 ml)
  • ¼ csésze vizet (60 ml)
  • 1/8 teáskanál fahéj (2 g)
  • 1 citrom reszelt héja

 

 

 

A torta belsejébe

  • 2 gála alma, hámozott, bélelve és szeletelt 1/8 "vékonyan
  • ½ teáskanál cukor (2 g)
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár,
  • addig melegítjük, amíg folyékony nem lesz
  • (30 ml) gyümölcslé
  • ½ citrom

 

 

Leírás a tésztához:

 

Egy tálba egy élelmiszer-feldolgozó össze lisztet, sót és a cukrot és a pulzus, amíg össze. vajas kockák néhány olyan időpontban, lüktető gyorsan, amíg a tészta hasonlít durva étkezés.

 

Beat tojás, vízzel. Add a tojás keverék, lassan pulzáló egészen addig, amíg tészta jön össze. Kapcsolja ki rá egy lisztezett felületre and roll egy labdát, majd pat le a lemezt. Wrap lemez műanyag és hűtőszekrényben 30 percig (vagy pop a fagyasztóba, 10)

 

Eközben az alma darabokat, almalé, víz és fahéj keverékében főzzük egy  nagy fenekű serpenyőben.

 

  • Fedjük le, és forraljuk fel, és 10 percig főzzük.
  • Utána vegyük le a fedőt és addig pároljuk, amíg a folyadék elpárolog.
  • készítsünk sűrű  alma masszát egy villával.
  • Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor sűrűsödik ahogy hűl.

 

Roll ki a tésztát rá egy lisztezett felületre, és illeszkedik a 9 "tart pan. Spread egy réteg befőtt alján, és helyezzük fagyasztó közben felkészülni a alma.

2 db almát hámozzunk meg és vágjuk negyedekre majd kimagozás után nagyon vékony szeletekre. Tegyük tálba, és nyomjünk rá citromlévet, hogy megakadályozzuk a barnulast.

A tortaformában elkészített vékony tésztára kenjükrá az alma masszát majd  a szelet almát nagyon vékonyan körbe-körbe helyezzük rá mint egy rózsa lenne.. 

Amikor elhelyeztük az almát az ötlet, hogy hozzon létre egy csiga mintával. Kezdve a külső és a munka az utat a központban. réteg minden alma, vágott oldalával lefelé, egy kissé átfedő másik, hogy az utat az egész torta amíg el nem éri a központban.

Süssük előmelegített sütőben (200 ° C) 15 percig, majd csökkenti kell a hőt (175 C), és süssük még 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Ezután tegyünk a sütő tetejére a grillezőhöz de csak  1-2 percig, amíg csak az alma széle el nem kezd sötétedni, de vigyázz mert könnyedén elszenesedhet. Utána helyezze a lekvárt a mikrohullámú és a hő nagy 15 másodpercig, vagy amíg meg nem olvad és kenegesd be a torta tetejét, hogy csodás fénye legyen.

 Tálaljuk vanília fagylalt vagy egy massza a házi tejszínhabbal .

 

Házi tejszínhab hozzávalók:

  • 2 csésze tejszín (480 ml)
  • 2 evőkanál porcukor (13 g)
  • 1 teáskanál vanília kivonat (5 ml)

 

Módszer: Keverje össze az összetevőket amíg merev hab nem lesz belőle.