Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cake pop

2016.10.14

Violetta fantasztikus blogot és háztartást vezet, bármihez nyúl arannyá válik. Kukkantsatok be hozzá. Én most ezt a receptet mentem ide a gyerekeimnek. Köszönet érte! 

 

Cake pop

 

Hozzávalók:

A morzsolható tésztához:

18 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

csipet só

12 dkg vaj

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

1,2 dl tej

cake.jpg

 

A krémhez:

50 dkg gesztenyepüré 

4 evőkanál mascarpone sajtkrém

 1 evőkanál rum

 

A mázhoz:

3 tábla finom csokoládé

3 evőkanál olaj

 

Egyéb: szívószálak,

vagy hurkapálcák dekoráláshoz + szórócukor

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet elkeverem a sütőporral és a sóval. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem robotgép segítségével. Egyesével hozzáadom a tojásokat, amikor az első alaposan elkeveredett a cukros vajjal, akkor teszem hozzá a másodikat. Kicsinyenként hozzáöntöm a lisztes keveréket és a tejet, alaposan összedolgozom a tésztát. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Miután kihűlt kisebb darabokra tépdesem és a kezeim között szétmorzsolom.

2. A krémhez a kiolvasztott gesztenyepürét elkeverem a mascarponéval és a rummal.

3. A krémet összegyúrom a szétmorzsolt sütivel, majd kisebb golyókat formázok belőle. Fél órára hűtőbe teszem, hogy majd stabilan álljanak a szívószálon.

4. A csokoládét gőz fölött felolvasztom, hozzáöntöm az olajat. Fogok egy golyót és egy szívószálat, a szívószál végét belemártom a csokiba, majd beleszúrom a golyóba. A felpálcázott golyókat ismét hidegre teszem 15 percre.

cakepop.jpg

 

5. Már csak a teljes csokizás van hátra. Tipp: Érdemes előkészíteni egy tábla hungarocellt (akkorát ami befér a hűtőbe), amibe majd bele tudjuk szúrni a kész sütinyalókákat addig, amíg megdermed rajtuk a csoki. Tehát, a szívószáltól, pálcától kiindulva kanál segítségével szépen körbecsokizom a golyókat, majd beleszúrom a hungarocellbe, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Meghintem a tetejüket (vagy nem) szórócukorral. Dermedésig ismét mehetnek a hűtőbe. Nagyon finom és guszta, bár kétségtelen, hogy lehet vele szöszölni rendesen. Természetesen nem nyalogatni kell, hanem harapni.

 

Forrás: Violettaságok