Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyebomba

2010.02.23

Gesztenyebomba

Hozzávalók:
2 csomag gesztenyemassza
10 dkg vaj
1/2 dl rum
1/2 dl víz
1/2 csomag zselatin
2 pohár tejszín
2 csomag vanília cukor
porcukor
babapiskóta

Kép




A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpakkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 2 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. 1/2 evőkanál zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint összekeverjük és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le.  1-2 órát állni hagyjuk a hűtőszekrényben, majd egy tálra borítva, tejszínhabbal  tálaljuk. Úgy szeleteljük mint egy tortát.