Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Grízes túrópite málnával tíz perc alatt

2015.06.25

A mérce a szokásos 2,5 dl- es bögre! 

image.jpg

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg tehéntúró
  •  kétharmad bögre búzadara (10 dkg)
  •  2 nagy tojás
  • kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
  • 1 bögre málna (8-10 dkg) 
  • 1-2 csomag vaniliás cukor

image.jpg

 

Elkészítése:


1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütésre.


2. A málnán kívül a többi hozzávalót összekeverjük.

3. Egy tortaformát kivajazunk és meghintjük cukorral majd belesimítjuk az összekevert tésztát majd szépen kirakjuk a tetejét a megmosott málnaszemekkel. A férjuram kedvéért a fele meggyszemekkel, kimagozva.)

image.jpg


4. Addig sütjük, míg szép aranyszínt nem kap, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Egy probléma van vele, hogy pillanatok alatt elfogyott, így legközelebb dupla adaggal készítek! 

Jó étvágyat! 

 

Az eredeti recept Gasztromankótól származik, köszönet érte :-)

 

Forrás: