Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kelttészta

2010.01.04

Kelt tészta alaprecept ( kelesztés nélküli )

Hasznos  tésztarecept ez, mert nagyon gyorsan elkészül és ki ne szeretne sokszor saját készítésű kakaós csigát vagy lekváros buktát dugni gyermekei orra alá? Élesztő is, sütőpor is kell bele, aztán csak össze kell gyúrni és már formázható, tölthető, cirka fél óra múlva ott gőzölögnek a finomságok az asztalon. Ideális recept! Továbbá tojás sem kell bele, úgyhogy az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

½ csomag sütőpor

2,5 dl langyos tej

1,5 dl olivaolaj

3,5 dkg friss élesztő

2 evőkanál nádcukor

csipet só,

1 tojás, vagy helyette 1 evőkanál őrölt lenmag



 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra. Az élesztőt morzsold bele a tejbe, keverd hozzá az olajat, a cukrot, a sót és a lenmagot. Mérd ki a fél kiló lisztet, a fél csomag sütőport és azt is adagold apránként a nedves tésztához. Ha már jól összeállt, borítsd lisztezett felületre és gyúrd át alaposan.

 

Innen már csak el kell döntened, hogy milyen finomságot készítesz belőle.