Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madártej

2013.09.27

Egyszerű, de nagyszerű édesség!

 

Hozzávalók:

  • 6 tojás 10 dkg cukor (plusz 1-2 evőkanál vaníliás cukor)
  • 1 liter tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaniliás cukor vagy egy vanilia rúd belseje


A tojásokat szétválasztom. A  sárgáját kikeverem egy evőkanál liszttel majd egy-két evőkanál hideg tejjel simára keverem. A tojások fehérjéből kemény habot verek majd közben hozzáadok  2 teáskanál cukrot, hogy még finomabb legyen.


A tejet a cukorral felforralom és közben folyamatosan keverem, hogy le ne égjen majd a tojások kemény habjából egy evőkanállal madárkákat szaggatok a tejbe. 1 perc után megfordítom a madárkákat majd további 1 perc főzés után egy szűrőlapát segítségével kiszedem őket egy tányérra. Ha megfőtt az összes madárka  a tejet újra felforralom és folyamatos kevergetés mellett beleöntöm a tojások sárgáját, majd hamar besűrítem. 

Amint kihűlt, hűtőbe teszem, mert hidegen a legfinomabb.