Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Máglyarakás

2010.03.31

 

Máglyarakás

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
kifli (vagy fonott kalács)
3 tojás
3 ek vaníliás cukor
2 dl tej
kb. 2-3 db alma
fahéj
mazsola
apróra vágott dió

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk). A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kifli karikákat (vagy kalácsdarabokat). Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivesszük a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele, és rárakjuk a massza tetejére. Visszahelyezzük az egészet a sütőbe, amíg a hab egy kicsit megbarnul. Tálaláskor kockákra vágjuk, adhatunk mellé még sodót vagy mártást is. 
(Készíthetjük úgy is, hogy az almát nem nyersen, vékony szeletekben rakjuk rá, hanem reszelve, kissé megpárolva, kinyomkodva.)