Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sütés nélküli édességek

2010.05.05

Joghurt torta

Hozzávalók:

* 3 doboz natúr joghurt

* 2 doboz tejszín

* 1 csomag zselatin

* 12-13 evők. cukor

* tetszőleges mennyiségű gyümölcs

Elkészítés:

A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett tálba vagy szilikonos tortaformába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel.

 _______________________________________________________________________

 

Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:

* 1/2 kg túró 

* 23 dkg cukor

* 1 csomag vaníliás cukor

* 10 dkg vaj

* 3 dl tej

* 2 zacskó zselatin ( 25 g )

* gyümölcsök

* 1 dl tömény szörp

Elkészítés:

A túrót, cukrot, vaníliás cukrot, a vajat habosra keverem. Félre tesszük.

3dl tejjel elkeverem az egyik 25 g-os zselatint, felfőzöm, de nem forralom.

Majd össze keverem a túró krémmel, hűtjük, és tortaformába öntöm, hűtőbe teszem, amíg teljesen megdermed.

Ezután  gyümölcsökkel kirakom.

Elkészítem a kocsonyát: 1dl tömény szörpöt, 2, 5 dl vizet, 1 e. kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzöki, ha kihűlt a túrókrémre öntöm, és hűtőbe teszem. Kb 1 óra múlva tálalható. Jó étvágyat!

___________________________________________________

 

Citromos túróhab

Hozzávalók:

50 dkg túró, 3 dl tejszín, 6 dkg porcukor, 1 citrom, 1 csomag/csapott ek vaníliáscukor, 1 ek zselatin, 2 tojássárga

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, kikeverjük a tojássárgával, porcukorral, vanilinnal. A citrom héját belereszeljük a túrókrémbe, s hozzáfacsarjuk a levét. 2 kanál tejszínben feloldjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a többit is és felverjük. Hozzáadjuk a habot a túrókrémhez, tortaformába simítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Dermedés után tálaljuk, kíséretként meggy, málna vagy sárgabarack öntettel.

 __________________________________________________