Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrógombóc

2009.12.28

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg félzsíros túró 
  • 6-7 ek. zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • csipet só

A túrót elmorzsolom és hozzáadom a tojások sárgáját. Ehhez keverem a zsemlemorzsát is. /Ettől lesz lágy és különleges!/  A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a túróba.  Innen már csak golyókat kell formálni belőle.

 

Kép

Tuly és Dávid

 

Kevés olajon lepirítom a zsemlemorzsát, majd enyhén sós vizet forralok, és nedves kézzel gombócokat formálok a tésztából.  A gyerekek nagyon szívesen segítenek, jó kis móka szokott lenni. A kész gombócokat néhány perc alatt kifőzöm, és az előre lepirított zsemlemorzsába hempergetem.

Fahéjas szósszal tálalom: 1 tojás sárgáját vaniliás cukorral kikeverek (géppel, mert így csak pár pillanat) ,íg fehéres színű nem lesz. Hozzáadok fél pohár tejfölt (nagydobozos) és egy kiskanál őrölt fahéjat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 kanál gyümölcscukorral (mert így egészségesebb!) majd óvatosan hozzákeverjük a tejfölös-fahéjas szószhoz.