Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Avokádó krém

2010.09.05

Avokádó krém  

 

A krém elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul nagyon egészséges! A férjemnek is ízlett, ami nagy szó nála egy érdekesen zöld színű krémnél.

 

Az avokádónak  kiválóak a  tulajdonságai: rengeteg vitamint és tápanyagot tartalmaz, jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, koleszterinszint csökkentő, tehát enni kell, annak ellenére, hogy magas a szénhidrát- és zsírtartalma.

 

 

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1/4  fej vöröshagyma
  • 2 db puha avokadó
  • 1 kiskanál lime vagy citrom leve
  • bors
  • kakukkfű ízlés szerint 

Kép

 

 

Elkészítése:

 

Elkészítése:

Kicsit furcsa gyümölcs, nálunk a kőkemény változata kapható a boltokban. Így hiába szeretnénk aznap elkészíteni ez lehetetlen mert a kemény avokádóból csak szörnyű krémet kapunk. Érdemes kivárni 2-3 napot, nálam a gyümölcskosárban pihenve ennyi idő alatt puhul meg.  Nem kell hámozni, csak félbevágni. Óriási magja van! ( Ha van türelmed csíráztasd ki és ültesd el, gyönyörű növény lesz belőle.)  Az érett avokádó húsa egyszerűen kikanalazható a héjából, de el is válik tőle. Nyersen az íze talán  a mogyoróra emlékeztet, erőteljes aromája nincsen, így saját ízlésünk szerint fűszerezhetjük. A recept hozzá pofonegyszerű:  

 

 

Kép

 

  

Az avokádót jól megmossuk,  majd félbevágjuk, és kikanalazzuk a belső zöld húsát. Ízlésnek megfelelően 1 gerezd fokhagymát is hozzáteszünk, valamint egy kevés vöröshagymát és egy mokkáskanálnyi citromlét (így nem barnul meg olyan hamar). 

Ezután fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel majd egy botmixer segítségével pépessé zúzzuk.

Grissinivel* vagy pirítóssal ajánlom, akár előételként is. Közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el, mert hamar megbarnul.  Jó étvágyat!

 

Kép

  

 

 

 Édesanyám másnap meglátogatott minket és megkínáltam az avokádó krémből. ( 1 kanál tejfölt is kevertem a krémhez, talán ettől nem barnult meg a krém? ) Mivel Ő még soha nem készített ilyet, nagyon elcsodálkozott, hogy mi is ez. Annyira  ízlett neki, hogy hazavitte vacsorára. :-))  

 

 

* Grissini - olasz ételkülönlegesség, különböző ízekben. Kapható nagy élelmiszer láncokban.

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Avokádó

Anna,2011.03.22 20:09

Szia! Nagyon jó az oldal!
Nekem is van egy recept oldalam:):
www.konnyu-receptek.eoldal.hu
Ezt tuti kipróbálom:)