Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bundás kenyér libamájjal

2010.03.31

 

 


Bundás kenyér párolt libamájjal

 

 

Hozzávalók 6 személyre: 

 

 


6 szelet 3 cm vastag zsúrkenyér 
1 lebeny libamáj (kb. 30–35 dkg) 
7,5 cl tej 
3 cl tejszín 
3 egész tojás 
3 tojássárgája 
1/2 kávéskanál fűszerkeverék (fahéj, szegfıszeg, szerecsendió) 
 
őrölt bors 
A burgonyakompóthoz: 
40 dkg burgonya 
4 dkg aszalt szilva 
1 dkg vaj 
1 dkg porcukor 
1 vaníliarúd 
áfonyalekvár a tálaláshoz 

 

 



Készítsük el a kompótot: egy kis lábosban olvasszuk meg a vajat, dobjuk bele a kettéhasított vaníliarudat és a kockákra vágott krumplit.

 

 

Lassú tüzön, kevergetve főzzük 15 percig.

Ezután adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a főzést, amíg a krumpli szinte szétfő.

A végén adjuk hozzá a durvára darabolt aszalt szilvát. Tegyük félre.

 

Keverjük össze a tejet, a tejszínt, a tojásokat, a fıszereket, ízesítsük sóval és kevés frissen őrölt borssal.

 

A kenyereknek vágjuk le a héját, vágjuk el őket átlósan. Tegyük a kenyérszeleteket 210 fokos sütőbe, és szárítsuk-pirítsuk meg. Tegyük szét egy tányérra, majd locsoljuk meg őket a fıszeres tejjel. Teljesen át kell itatódniuk. Lecsepegtetés után toljuk vissza őket a sütőbe 11 percre.

 

 


A libamájat vágjuk 6 másfél cm vastag szeletre. Sózzuk, borsozzuk bőven. Zsiradék nélkül, fedő alatt pároljuk 1-1 percig mindkét oldalán. Amikor már van színük, itatóson pihentessük.

 

 

Készítsük el a szendvicseket. Tegyük melléjük a kompótot és az áfonyaszószt.

 

Szórjunk rá őrölt borsot és sót.