Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Padlizsánkrém másképp

2013.10.15

 

Padlizsánkrém

 
Padlizsánból az alábbi krémen kívül még nem készítettem semmit. Pedig ezt a "kenhetőt" már évek óta csináljuk. Van pár begyűjtött padlizsános receptem, de valahogy átugrom őket. Majd egyszer talán más is készül a törökparadicsomból ;)


Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 4 db piros, 3 db zöld pritamin paprika, 2 db nagy fej vöröshagyma, só, tarka bors, babérlevél, olívaolaj
A padlizsánt a sütőben megsütjük. A vöröshagymás felaprítjuk, üvegesre pároljuk. A paprikát ledaráljuk, és a megsült padlizsán húsával együtt a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a felaprított babérlevelet. A zöldségeket jól összeforraljuk, majd a végén még adunk hozzá kb. fél dl olívaolajat. 
Az üvegeket telemerjük a krémmel, és lehűtjük.
 
Forrás: