Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rukkolás kosárka - fenyőmaggal

2010.03.31


Rukkolás kosárka - fenyőmaggal

Hozzávalók 4 személyre:

 

 
- 1 doboz mélyhűtött 
         leveles tészta 
- 8 dkg rukkola saláta
- 8 dkg fenyőmag 
- 10 dkg lágy kecskesajt 
- 2 tojás 
- 2 kanál reszelt parmezán 
- 2 kanál zsemlemorzsa 
- 6 csipet szerecsendió 
- só, bors 

Terítsük szét a felengedett leveles tésztát négy kisebb formába (vagy egy 24 cm-es átmérőjıbe). Szurkáljuk meg villával. Tegyünk rá sütőpapírt és arra sütőbabot vagy valamilyen száraz hüvelyest, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel a tészta.

 

Süssük 210 fokos sütőben a kis formákat 10 percig, a nagyot 15 percig. Mielőtt eltávolítjuk a babszemeket és a sütőpapírt, hagyjuk langyosra hűlni.

 

A rukolából tegyünk félre egy maréknyit, a többit aprítsuk föl.

 

A fenyőmagokat teflonserpenyőben pirítsuk meg.

 

A kecskesajtot villával törjük szét.

 

Villával verjük föl a tojást, adjuk hozzá a kecskesajtot és a parmezánt, a rukolát, a fenyőmag 3/4-ét, a szerecsendiót, a sót és a borsot.


Ezt a keveréket öntsük a formákba.

 

Süssük 15-20 percig, amíg a töltelék aranyra pirul. Ha kihült, szórjuk rá a félretett rukolát és fenyőmagot.

 

Langyosan vagy szobahőmérsékleten fogyasztjuk