Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lencse főzelék

2010.01.16
  • Lencsefőzelék


     Hozzávalók

    50 d
    kg lencse
    1 fej vöröshagyma,
    2-3 gerezd fokhagyma,

  • 3-4 babérlevél,
    2 dkg zsír,
    pirospaprika, liszt, cukor,
    1 evőkanál ecet


Elkészítés:

 

 


A lencsét nézzük át, és többször mossuk meg, majd éjszakára áztassuk hideg vízbe.
Másnap sóval és a babérlevéllel együtt főzzük meg. Ha puha, hagymás, paprikás rántást készítünk: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem az összenyomott fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 1 dl hidegvízzel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. A rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy besűrűsödjön, ha kell még megsózom, és még pár percig főzzük. Ecettel és csipetnyi cukorral ízesítjük.

Tálaláskor tejfölt és karikára vágott sültvirslit adhatunk hozzá, így a gyerekek is szívesebben fogyasztják.