Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tőkehalfilé grillezett paradicsommal

2010.03.31


Tőkehalfilé grillezett   paradicsomfürtökkel és szűzmártással

 

A nyár zamata

 

Hozzávalók 6 személyre:

6 szelet tőkehalfilé,

6 fürt koktélparadicsom,

balzsamecet.

A mártáshoz:

4 paradicsom,

2 fokhagymagerezd,

10 bazsalikomlevél,

1/2 citrom,

olívaolaj,

őrölt bors


A szűzmártás elkészítése: nyomjuk ki a citrom levét. Vágjuk négyfelé a paradicsomokat, kaparjuk ki a magokat, és a paradicsomhúst vágjuk apró darabokra. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a felaprított bazsalikomleveleket, az olívaolajat, néhány csepp citromlét, a sót, a borsot.

 

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezzük rá a tőkehalszeleteket. Sózzuk, borsozzuk őket mindkét oldalukon, locsoljunk rájuk egy kis olívaolajat és süssük 15 percig 180 fokos sütőben.

 

Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben. Grillezzük meg benne a paradicsomfürtöket, többször megforgatva. A végén sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 2-3 csipet cukrot és egy kevés balzsamecetet.

 

Tálaljuk frissen a hallal és a szósszal.