Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Borsos bélszín

2010.03.31

Marhahús, sok vassal

Marhahús, sok vassalMármint benne van a sok vas a húsban, úgyhogy együnk belőle sokat, hiszen mi, nők, nagyon gyakran vagyunk vashiányosak.

 

 

Borsos bélszín 
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg bélszín,

2 kanál puha vaj,

2 kanál borskeverék.

 

A szószhoz:

1,5 dl húslé (kockából),

1 dl tejföl,

1 kávéskanál tört borskeverék



Törjük durvára az egész borsszemeket. A húst kenjük be a villával fölpuhított vajjal.


Szórjuk meg sóval, majd óvatosan forgassuk meg a húst a borskeverékben.

Süssük 210 fokos sütőben 20 percig, majd vegyük ki, takarjuk be alufóliával és pihentessük további 10 percig.

 

Készítsük el a szószt: lassú tűzre tegyük fel a húslét. Adjuk hozzá a marha kisült levét, a tejfölt, sót és a borskeveréket.

 

Főzzük 3 percig.

Jó étvágyat!