Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Disznótoros

2011.01.03

A jó hurka receptje:


A hurka nem  fogyókúrás étel, de csak akkor hízlal igazán, ha helytelenűl készítik.  Nem szabad szíradékot alátenni, hiszen éppen elég mennyiség sűl ki a hurkából is.

Készíthetjük alufóliába csomagolva. Fontos, hogy hideg sütőbe tegyük az így becsomagolt hurkát, hogy ne repedjen meg a bőre. Amennyiben mélyhűtőből vették ki, nem kell megvárni míg felolvad, de ajánlatos meleg vízben átmosni. Így a bőre felenged és sütésnél már rugalmas lesz, így nem reped ki. Egyébként a hurkát nem kell megszurkálni csak a kolbászt! Kb. 10-15 perc múlva vegyük ki a hurkát és ha sok alatta a zsír, óvatosan merjünk le belőle.  Utána óvatosan fordítsuk meg (ne szúrjunk bele villát, hanem két fakanál segítségével fordítsunk rajta) a hurkákat és már ne csomagoljuk vissza hanem süssük jól meg.

Lehet alufólia helyett tűzálló tálban is készíteni a hurkát. Én ilyenkor mindig főtt burgonyát karikázok a hurkák alá, ami nagyon finom ropogósra sűl a húrka zsírjában. 

 

Jó étvágyat!