Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hójai kalács

2010.02.24

Hójai kalács

Hozzávalók:

• 4 ek. langyos méz
• 25 dkg cukor
• 5 tojás
• 1-1 kk. őrölt fahéj, szegfűszeg
• csipetnyi só
• reszelt citromhéj
• 2 ek. szódabikarbóna kevés tejben feloldva
• 45 dkg liszt
• apróra vágott dió
Hójai kalács

 




 

 

 

Elkészítése:

Keverj el 4 evőkanál langyos mézet, 25 dkg cukrot, 5 tojássárgáját, egy-egy kiskanál őrölt fahéjat, szegfűszeget, egy csipet sót, reszelt citromhéjat, 2 evőkanál tejben feloldott kiskanálnyi szódabikarbónát. Adj hozzá 45 dkg lisztet, és a tojásfehérjék keménnyé felvert habját, fakanállal forgasd át és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd. A tetejét szórd meg apróra vágott dióval és nem túl magas hőmérsékleten, süsd meg. Hosszúkás szeleteket vágva tálald.

______________________________________________