Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nokedli

 A nokedli tojás, liszt, víz, só keverékéből származik.  Elkészítése pofon egyszerű, de nokedli szaggató mindenképpen kell hozzá! 

 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 1 kávéskanál só,
  • 2, 5 dl hideg víz

Elkészítés: A hozzávalókat elkeverjük egy tálban, majd nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a forrásban levő vízbe. Amint feljön a víz tetejére, kezdjük el kiszedni mert ragadós lesz. Öblítsük jól le hideg vízzel majd ha lecsurgott róla a víz öntsük egy tálba. Pörkölt mellé tökéletes köret!

Ha tojással összeforgatjuk és így összesütjük, pár perc alatt isteni tojásos nokedlit készíthetünk.