Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paprikás krumpli

Talán a legtöbbet fogyasztott étel volt gyermekkoromban a paprikás krumpli. Ha nyaralni mentünk egy kis rezsón is pillanatok alatt elkészült és nagyon szerettük. 

Hozzávalók: 

  • hat szép nagy krumpli kockára vágva
  • egy szál parasztkolbász
  • egy fej vöröshagyma felkockázva
  • egy paradicsom
  • egy paprika
  • egy csapott evőkanál pirospaprika
  • víz

 

paprikaskrumpli.jpg

 

Elkészítése: 

A kolbászt felkarikázom, megsütöm, félreteszem.

A kolbász zsírján megfonnyasztom a hagymát, mehet hozzá a krumpli, pirospaprika.

Átforgatom, felöntöm vízzel, épp csak ellepje. Bele karikázom a paprikát, paradicsomot, sózom.  Közepes lángon fél órát főzöm.

Megkóstolom, és ha minden stimmel, mehet vissza a kolbász. Tíz perc és tálalhatunk! Jó étvágyat! Uborka saláta vagy kovászos uborka a legfinomabb hozzá! 

 

Forrás: