Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spenót fokhagymásan

A spenótot gyermekkorunkban utáljuk, de felnőtt korunkra rájövünk, hogy egy nagyszerű étel! Főként sok fokhagymával isteni!  

 

Hozzávalók:

  • egy csomag spenót (fagyasztott 450-500 g )
  • 3-4 gerezd fokhagyma - / nagyságtól függően /
  • Fél liter tej
  • hat evőkanál olaj
  • egy bő leveses kanál liszt
  • só és bors az ízesítéshez

 

spenot.jpg

 

 

Az olajat felmelegíted, egy bő kanál lisztet belekeversz, mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. Pirítsd világosra úgy hogy közben kavargatod. Kész is a fokhagymás rántás! 

A fél liter tejjel felengeded, majd ebbe a rántásba beleteszed a hűtőből kivett, kiengedett parajt és sóval, borssal ízesíted majd jól összeforralod. Folyamatosan kavargasd elkészítés közben mert gyorsan kozmálódik!  Bundáskenyérrel, tükörtojással is nagyon finom tud lenni.