Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.07.16

Palóc leves

 

Palóc leves

 

  • 30 dkg marhahús
    25 dkg zöldbab
    25 dkg burgonya
    4 evőkanál olaj
    1 púpozott evőkanál liszt
    2 dl tejföl
    2 fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    babérlevél
    őrölt kömény
    fűszerpaprika
    őrölt bors
    petrezselyem

     

Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold közepesen  puhára.

 

  Öntsd fel 1,5 liter vízzel, majd tedd bele a felkockázott burgonyát és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből és a tejföllel készíts habarást, s ha már minden megpuhult,  sűrítsd be vele a levest.

 

Tálalás elött szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.