Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyi ételizesítője

 A nagymamám mindig készített ételízesítőt, nagyon régen kerestem a receptet, most megtaláltam. Mi is van benne pontosan?

 

hazivegeta

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa
  • 1 kg tv paprika (jó húsos)
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2-3 nagy fej fokhagyma
  • 4 db nagyobb zeller
  • 50 dkg karalábé
  • 50 dkg karfiol
  • 50 dkg kelkáposzta
  • petrezselyem zöldje (jó sok)
  • zeller zöldje
  • és 1kg só (tartósítószer helyett!)

Elkészítés:

A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.

A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.

Forrás: