Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A panírozásnak sokféle módja létezik, hagyományostól a különleges megoldásokig. A magyar emberek igen kedvelik ezeket az ételeket amiknek igen magas a kalória tartalmuk. De sokféle variációja létezik amivel:

·        más fajta ízt adhatunk az ételnek

·       védelmi szerepet is ellát, mivel megvédjük azt, amit bebundázunk. (hús, hal, gomba. sajt)

Mindig bő olajban süssünk, hogy a teljes felületen érintkezzen a bunda az olajjal.

Több féle bundázás  létezik:

·        Bécsi: A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába kell forgatni, és így kisütni

·        Párizsi : A húst lisztbe, tojásba, végül megint lisztbe mártjuk, és így kisütjük.

·        Sörtészta: Orly módnak is hívják. Tojás sárgáját keverjük el sörrel, majd liszttel, a fehérjét verjük habbá, és keverjük a kettőt össze. A bundázásra váró ételt először mártsuk a  lisztbe, majd a sörtésztába és süssük ki.

·       Édes bortészta: Nagyon finom pld. gyümölcsökhöz: almához, banánhoz vagy ananászhoz. A tojás sárgáját keverjük el egy kis cukorral, kevés borral és liszttel. A tojás fehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a masszához. A gyümölcsöket mártsuk először lisztbe, majd a bortésztába, és bő olajban süssük ki.

·        Sós bortészta: Ugyanúgy készítjük, mint az édes változatot, csak cukor helyett sót tegyünk bele.