Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sertés részei

 

 

 

A sertés részei:

 

 

Kép

 
A sertés különböző húsrészeinek elnevezései és a felhasználásuk módjai.

*Fej: főzve, fülek és az orr kocsonyának, a toka rész zsírnak, szalonnának


* Tarja: egybesütve, szeletelve, rántva, kolbászhoz, apróhúsnak, pácolva, füstölve


* Hosszú karaj: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve


* Rövid karaj vagy borda: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve


* Comb, sonka: egybesütve, apróhúsnak, pácolva, füstölve (sonka)


* Oldalas: sütve, pácolva, apróhúsnak, füstölve, főzve


* Dagadó: főzve, apróhúsnak, vagdaltnak


* Lapocka: egybesütve, párolva, pörköltnek, paprikásnak, tokánynak, pácolva, füstölve (kötözött sonka)


* Csülök: sütve, pácolva, füstölve, kocsonyának


* Köröm: pörköltnek, pácolva, kocsonyának, füstölve


* Farok: főzve, pörköltnek, kocsonya